Met de Guadalquivir als onze gids doorkruisen we één van Spanje’s meest iconische regio’s, Andalusië. Tijdens de reis bezoeken we onder meer de gouden Andalusische driehoek, gevormd door Sevilla, Córdoba en Granada, en steken we zelfs even de grens over naar Portugal. Ondertussen proeven we volop van de lokale cultuur en tradities. Zo brengen we een sfeervolle avond door in een haciënda, bezoeken we de wijnkelders van Jerez en krijgen we de kans om een flamenco-avond bij te wonen in Cádiz... Olé!

 

VAARSCHEMA:

DAG 1bulletSEVILLA (SPANJE)

Afspraak op Brussels Airport met de begeleider en uw reisgenoten. Vlucht naar Sevilla en transfer naar het schip. Na de inscheping is er een welkomstcocktail en voorstelling van de bemanning. Avondmaal aan boord en vrije avond in Sevilla.

 
wave

DAG 2bulletCORDOBA (SPANJE)

Na het ontbijt is er een optionele uitstap naar Córdoba (lunch inbegrepen). Hier zijn het christelijk en islamitisch erfgoed onlosmakelijk verweven met elkaar. De Moren veroverden Córdoba in de achtste eeuw en ze bouwden er tal van moskeeën en paleizen. Eeuwen later werd de grootste moskee omgevormd tot een kathedraal, de Mezquita, wat het gebouw een unieke architectuur geeft. Lunch in een lokaal restaurant. Vrije tijd in Córdoba en terugkeer naar Sevilla.

Het schip blijft liggen in Sevilla. De verplaatsing tijdens de excursie gebeurt per autocar.

wave

DAG 3 (OCHTEND)bulletSEVILLA (SPANJE)

In de voormiddag is er een optioneel bezoek aan Sevilla. We bezichtigen Plaza de España en de joodse buurt. Daarna ontdekken we het Alcazar, één van de oudste koninklijke paleizen in Europa, en bezoeken we de kathedraal.

 
wave

DAG 3 (NAMIDDAG)bulletISLA MINIMA (SPANJE)

In de namiddag varen we zuidwaarts en hierbij doorkruisen we het Nationaal Park Doñana, door UNESCO geklasseerd als natuurlijk Werelderfgoed. We stoppen in Isla Mínima en worden ontvangen in een echte Andalusische haciënda (inbegrepen), waar we ook getrakteerd worden op een paardenshow.

 
wave

DAG 4 (OCHTEND)bulletJEREZ DE LA FRONTERA (SPANJE)

’s Ochtends optioneel bezoek aan Jerez, een levendige stad met een eeuwenoude traditie op vlak van wijnhandel, paardensport en flamenco. Na een stadsbezoek gaan we naar een stoeterij met prachtige Andalusische paarden. Tijdens een spektakelrijke show tonen de ruiters hun kunsten.

Het schip blijft liggen in Cádiz. De excursie gebeurt per autocar.

wave

DAG 4 (NAMIDDAG)bulletCÁDIZ (SPANJE)

In de namiddag is er een optionele sightseeingtour van Cádiz. U ontdekt het centrum met haar barokke kerken en pastelkleurige herenhuizen. Als afsluiter bezoeken we de kathedraal. ’s Avonds kunt u in Cádiz een typische flamenco-avond bijwonen (optioneel).

 
wave

DAG 5bulletALCOUTIM (PORTUGAL)

Bij het ontwaken bevinden we ons in Portugal. We varen de rivier Guadiana op naar Alcoutim, een eeuwenoude stad waar de tijd lijkt stil te staan. Geniet van enkele uren vrije tijd en ontdek de geplaveide straatjes en witgekalkte huizen. Vertrek en vaartocht naar Huelva, waar we ‘s avonds aankomen.

 
wave

DAG 6 (OCHTEND)bulletHUELVA (SPANJE)

In de voormiddag treden we in de voetsporen van Columbus (optionele excursie). Eerst gaan we naar het middeleeuwse klooster waar hij zijn ontdekkingsreizen voorbereidde. Daarna bezoeken we het Park van de Karavelen, de startplek van zijn allereerste expeditie. In het park bevinden zich levensgrote replica’s van de drie schepen die de oversteek naar Amerika maakten. Vertrek en vaartocht naar El Puerto de Santa María.

 
wave

DAG 6 (NAMIDDAG)bulletEL PUERTO DE SANTA MARÍA (SPANJE)

In de namiddag optioneel bezoek aan de bodega Osborne die al sinds 1772 wijn produceert. Een degustatiemoment ontbreekt uiteraard niet! 's Avonds vaart het schip verder richting Sevilla.

 
wave

DAG 7bulletGRANADA (SPANJE)

Vanuit Sevilla vertrekken we naar Granada (inbegrepen excursie). We starten met een bezoek aan het beroemde Alhambrapaleis. Daarna gaan we verder naar de zomerresidentie van de heersers van Granada, het Generalife, met zijn prachtige tuinen uit de 14de eeuw. Lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag is er vrije tijd om Granada op eigen tempo verder te verkennen. Terugkeer naar Sevilla. Gala-avond.

Het schip blijft liggen in Sevilla. De excursie naar Granada gebeurt per autocar.

wave

 

DAG 8bulletSEVILLA (SPANJE)

Ontbijt aan boord, gevolgd door de ontscheping en transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.

 

AFREISDATUM: 19 MEI 2022

 

Prijzen per persoon op basis van een tweepersoonshut:

Hut met klein vast raam (benedendek) = €1895

Hut met groot raam (middendek) = €2095

Hut met Frans balkon (bovendek) = €2195

 

 

 

Het cruiseschip La Belle de Cadix 4*

176 passagiers - bouwjaar 2005

La Belle de Cadix van rederij CroisiEurope is een aangenaam en comfortabel rivierschip om Zuid-Europa mee te verkennen. Aan boord geniet u van een verfijnde Franse keuken en inbegrepen dranken. Op volle capaciteit biedt het schip plaats aan 176 passagiers.

Er zijn drie types kajuiten, allen met een badkamer, douche, wastafel, toilet, kluis, airco en televisie. De kajuiten op het bovendek beschikken over een Frans balkon. De overige kajuittypes hebben gewone ramen.

Contacteer ons