5-DAAGSE TIME OUT

Gezellige logies en lekkere Lapse keuken zijn enkele van de basiselementen van een geslaagde Lapland vakantie. Combineer hierbij enkele facultatieve winteractiviteiten en uw vakantie kan niet meer stuk. Zo kan je deelnemen aan een rendiersledetocht of een nacht doorbrengen in een sneeuwiglo of Aurora Dome. Voor je verblijf kan je kiezen uit een hotelkamer in Harriniva of een gezellige chalet in Jeris of Torassieppi.

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KITTILÄ 

Vertrek vanuit Brussel in de voormiddag richting de luchthaven van Kittilä met een rechtstreekse vlucht of met overstap te Helsinki. Aankomst in de (late) namiddag in Kittilä, gevolgd door transfer naar het wildernishotel van Harriniva of de chalets van Jeris of Torassieppi.

 

Dag 2: HARRINIVA, JERIS of TORASSIEPI 

Vrije voormiddag waarbij je de omgeving rond uw logies kan verkennen.

Het Harriniva wildernishotel ligt aan de Muonio rivier en op wandelafstand van de Zweedse grens. De chalets van Jeris en Torassieppi liggen aan de oevers van een meer gelegen ver weg van alle kunstlicht, ideaal om noorderlicht te spotten als het zich voordoet. De chalets zijn heel gezellig en beschikken over een woonruimte, 1 of meerdere aparte slaapkamers en zijn uitgerust met een haard en/of sauna. De chalets zijn ideaal voor families of kleine groepen.

Kort na de middag maak je kennis met de lokale gids die je de warme thermische kledij bezorgt die je kan behouden tijdens de excursies. Deze uitrusting bestaat uit een thermische overall, handschoenen, muts, warme winterschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten.

Na een korte uitleg vertrek je op een extra lange huskytocht van 15 km. je zit met 2 personen per slede die je afwisselend kan besturen. Elk huskyteam bestaat uit 4 tot 6 honden. 

Bij je terugkomst kan je genieten van een avondsauna in het hotel.

 

Dag 3: HARRINIVA, JERIS of TORASSIEPI 

Volledige dag vrije tijd.

Ter plaatse kan je gemakkelijk sneeuwschoenen of langlaufski's huren om zelf tochten te maken in de omliggende omgeving. Je kan op voorhand ook diverse excursies bijboeken zoals een rendiersledetocht, een nachtelijke safari of ijsvissen.

Indien je dit wenst kunt u er ook voor kiezen om mits supplement een nacht in een sneeuwiglo of een Aurora Dome te overnachten.

Enkele mogelijkheden:

Facultatieve excursies

’s Avonds kan je opnieuw genieten van een deugddoende sauna.

 

Dag 4: HARRINIVA, JERIS of TORASSIEPI

Vrije voormiddag.

Na een korte uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen vertrekt u op een sneeuwscootersafari. Met 2 personen per sneeuwscooter maak je een tocht van 30km langs wondermooie sneeuwlandschappen in deze regio.

’s Avonds kan je opnieuw genieten van een deugddoende sauna.

 

Dag 5: HARRINIVA, JERIS of TORASSIEPI - KITTILÄ - BRUSSEL

Vrije voormiddag en check-out.

Transfer naar de luchthaven van Kittilä.

 

 

5-daags individueel programma, dagelijks vertrek van 17 december 2021 tem 15 april 2022

 

VERBLIJF IN EEN HOUTEN CHALET

Vertrek,
dagelijks mogelijk
Bezet door
2 personen
Bezet door
3 personen
Bezet door
4 personen
17/12/21 - 08/01/22 € 1.935 € 1.780 € 1.695
09/01/22 - 09/02/22 € 1.820 € 1.685 € 1.620
10/02/22 - 19/02/22 € 1.880 € 1.735 € 1.660
20/02/22 - 15/04/22 € 1.820 € 1.685 € 1.620

 

 

8-DAAGSE BEGELEIDE GROEPSREIS

Ontdek al het beste wat Fins-Lapland te bieden heeft tijdens deze 8-daagse mini-rondreis. Tijdens deze rondreis zal je alle hoogtepunten beleven: alle typische excursies zijn inbegrepen in het pakket. Daarnaast breng je ook nog een bezoek aan het prachtige Snow Village en geniet je er van een uniek diner in een Ice Restaurant. Tot slot bezoek je ook het Santa Claus Village, het Arktikum Museum en de dieren van het Ranua Wildlife Park.

 

Dag 1: BRUSSEL - HELSINKI - KITTILA 

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Kittilä. De aankomst is voorzien in de loop van de namiddag.

Bij aankomst word je opgehaald en met een transfer naar het gezellige skidorpje van Levi gebracht. Hier ben je meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kan je tal van interessante excursies en safari's maken. Lichte middaglunch.

Ophalen van de warme winterkledij (thermische overall, warme laarzen, handschoenen, muts en een helm voor de sneeuwscootertocht), gevolgd door een eerste verkenning van Levi te voet. Voor wie wil is er de mogelijkheid om een wandeling heuvelopwaarts te maken naar het uitzichtspunt ter hoogte van hotel Levi Panorama. Bij helder weer kan men hier genieten van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving.

 

Dag 2: LEVI - SNOW VILLAGE

In de loop van de voormiddag word je naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is.

Rond de middag vertrek je op sneeuwscootersafari (2 pers./scooter) naar een nabijgelegen meer waar je de technieken van het ijsvissen zal aangeleerd worden.

Hierna kan je zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Tijdens de tocht wordt ook een heerlijke wildernislunch aangeboden en maak je kennis met de wondermooie besneeuwde landschappen (duur: 4 uur).

 

Dag 3: ROVANIEMI - SANTA CLAUS VILLAGE

Vrije voormiddag en inleveren van je thermische kledij.

De rondreis wordt verder zuidwaarts gezet in de richting van Rovaniemi.
De hoofdstad van Fins Lapland is tevens de woonplaats van de Kerstman en het Santa Claus Village. Rovaniemi bedekt met sneeuw werkt als een magneet voor wintersportliefhebbers uit de hele wereld.

Vooraleer u in Rovaniemi aankomt bezoek je nog eerst het Santa Claus Village.

Het Santa Claus Village is op de Noordpoolcirkel gelegen en je vind er oa. de officiële woonplaats van de Kerstman en zijn bezoekerscentrum. Je kan er een foto laten maken van jou of je familie met de Kerstman en die dan nadien als souvenir in de vorm van een poster of wenskaarten kopen.

Verder vind je hier ook nog het postkantoor met de elfjes, verschillende leuke souvenirwinkeltjes en restaurants. Je zal er voldoende vrije tijd hebben en in de late namiddag word je  terug naar het hotel gebracht.

 

 

Dag 4: ARKTIKUM MUSEUM - SYOTE NATIONAL PARK -
RANUA WILDLIFE PARK 

In de voormiddag bezoek je het Arktikum Museum (transfer te voet, 5 min. wandeling).

Wie van cultuur houdt of graag iets meer te weten wil komen over de Sámi en hun cultuur en leven van vroeger tot nu, moet beslist het Arktikum bezoeken.
Het Arktikum is een wetenschapscentrum en museum vlak bij het centrum van Rovaniemi waar je ongetwijfeld heel wat zal bijleren over deze streek en de Sámi.
Er is ook een tentoonstelling waarbij je alles te weten komt over het noorderlicht aan de hand van divers beeldmateriaal. Kortom, een ideale introductie tot Lapland.

 

De rondreis wordt verdergezet en de bus rijdt nu in de richting van het Syöte National Park.

Onderweg houdt de bus halt bij het Ranua Wildlifepark. Je krijgt er een rondleiding waarbij je kennis kan maken met de verschillende dieren die in Lapland leven maar die je nooit of zelden zal te zien krijgen. Tot deze dieren behoren oa de eland, de wolf, de lynx, de veelvraat, de vos en diverse vogelsoorten. Je vindt er ook aantal dieren terug die in andere Arctische gebieden leven zoals de ijsbeer, de mascotte van het park.

Vervolgens wordt er verder gereden naar de volgende verblijfplaats waar je in de vooravond aankomt. Je hebt er de keuze om te overnachten in standaard hotelkamer, een luxueuze Aurora View Suite of in een gezellige chalet met eigen sauna en haard. Het hoofdgebouw bevat oa. de hotelkamers, Aurora View Suites, receptie, restaurant, zwembad met jacuzzi's en sauna’s. 

Het hoofdgebouw bevat oa. de hotelkamers, de Aurora View Suites, receptie en restaurant.

De chalet is een comfortabele, Finse rustieke bungalow met privé sauna, haard en eigen keuken. De chalets beschikken over 1, 2 of 3 aparte slaapkamers, dus ideaal voor families of een groepje vrienden. Bovendien kan je gratis gebruik maken van de faciliteiten in het hoofdgebouw.

Het hotel en de chalets van Iso Syöte zijn uniek gelegen boven op de zuidelijkste heuvel of ‘fjell’ van Fins Lapland. Deze heuvel is midden in het Syöte National Park gelegen en je komt er volledig tot rust en ontspanning. Deze heuvel is omringd door een ongerepte natuur met hagelwitte sneeuwvlaktes, meren en bossen. En mocht het noorderlicht zich voordoen, dan zit je alvast op de eerste rij om dit lichtspel van de natuur te bewonderen.

Deze locatie nodigt uit voor wandelingen, fietstochten met een fatbike of langlaufen. Bovendien zijn er ook uitstekende skimogelijkheden.

Je kan gratis gebruik maken van de Arctic Spa met o.a. binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en jacuzzi.

 

Dag 5: TYPISCHE LAPLAND ACTIVITEITEN 

Tijdens de laatste 3 dagen van deze rondreis neem je nog deel aan enkele typische Lapland activiteiten om zo je Lapland ervaring compleet te maken. Tijdens de activiteiten wordt je ook opnieuw uitgerust met de nodige warme winterkledij.

Voor en na deze activiteiten kan je genieten van de rust en natuur rondom je en genieten van de spectaculaire weidse uitzichten vanaf de top van de skiheuvel.

Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om op facultatieve basis te gaan skiën of langlaufen.

De sneeuwscooters staan al klaar voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen, heuvels en meren. Je bezoekt een kleine rendierboerderij waar je kennis kan maken met het leven van een rendierherder. Je maakt er ook een ritje (1,5 km) met de rendierslede. Na afloop is er een wildernislunch voorzien in een typische kota waarna je met de sneeuwscooter naar je logies terugkeert.

Bij terugkomst aan het hotel word je ook nog voorzien van sneeuwschoenen.
Je maakt een korte introductiewandeling met de gids. Acheraf kan je zelf gebruik maken van de sneeuwschoenen. Je kan mooie en rustige wandelingen maken langs verharde paden en diepsneeuw op de top van de skiheuvel. Onderweg geniet je van de spectaculaire landschappen rondom je.

 

 

Dag 6: TYPISCHE LAPLAND ACTIVITEITEN 

Volledige dag vrije tijd. Skiërs en langlaufers kunnen zich vandaag een ganse dag naar hartenlust uitleven (facultatief). Onze reisbegeleider helpt je bij het huren van materiaal en de aankoop van je skipas.

Heb je nog geen ski-ervaring? Dan vormen de skipistes van Iso Syöte een uitstekende locatie om de basistechnieken onder de knie te krijgen. 

 

Je hebt ook de mogelijk om voor of na het diner deel te nemen aan een extra sneeuwscootersafari en zo nog beter kennis te maken met de natuur van het Syöte Nationaal Park. Zeker de nachtelijke sneeuwscootersafari zal je een totaal andere rij-ervaring bezorgen.

Diner in het panoramarestaurant.

Facultatieve excursies

 

Dag 7: HUSKYTOCHT 

In de voormiddag word je naar een lokale huskyboerderij gebracht en maak je een huskysafari langsheen de bossen en heuvels rondom Iso Syöte. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky's en er wordt zo’n 12 km afgelegd. De stilte rondom je tijdens de tocht is fenomenaal. Eerst krijg je uitgelegd hoe je de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan. De ene persoon neemt plaats in de slede terwijl de andere persoon de slede bestuurt. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. De lunch wordt in de huskyfarm voorzien. Transfer per minibus (duur: 3 à 4 uur).

Vrije namiddag.

Mogelijkheid om samen met de reisbegeleider met de sleetjes te gaan glijden op een nabijgelegen helling. Plezier voor jong en oud verzekerd! Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om nog een 2e dag te gaan skiën of langlaufen of gebruik te maken van de Arctic Spa.

’s Avonds maak je een wandeling (heuvelafwaarts) naar een gezellig houten logrestaurant aan de voet van de skipistes. De haard brandt, de tafels zijn sfeervol gedekt en je kan er genieten van een heerlijke fondue met kaas en rendiervlees. Een ideale afsluiter van uw Lapland avontuur.
Nadien word je met de bus terug naar het hotel en de chalets gebracht.

 

Dag 8 

Vrije voormiddag, gevolgd door check-out.

Transfer kort voor de middag naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 2, 23 & 30 januari en 6 & 27 februari 2022

Vertekdatum Prijs per persoon
02/01/22 (B) 1 € 2.495
23/01/22 (A) 1 € 2.275
30/01/22 (A) 1 € 2.295
06/02/22 (B) 1 € 2.360
27/02/22 (B) 1 € 2.595

 

 

Contacteer ons